dinsdag 5 maart 2019

3KS - dec, jan & feb



Rupsenklas
We beleefden weer veel plezier in onze klas.
Na de vakantie toverden we onze klas om tot een echt postkantoor. De postbodes droegen de brieven rond, in het postkantoor werd druk gesorteerd en in de knutselhoek maakten we leuke brieven. We gingen ook onze zelfgemaakte brieven posten in de grote rode brievenbus. Wat was die brievenbus hoog. Onze kleuters wachten vol ongeduld wanneer hun brief thuis in de brievenbus aankwam.
Met de ipads knutselden we via de QRcodes, leerden we de juiste constructies bouwen,…
Kikker was ziek. We belden de dokter en onze kleuters verzorgden kikker goed. Ze maakten een ziekenkamer en onze winkelhoek werd omgetoverd in een apotheek. We experimenteerden met spuitjes, maakten pleistermannetjes, knutselden een gips,… De mama van Quinten kwam langs om ons te leren hoe we een zalfje moesten maken. Dit was superleuk!
Joepie sneeuw riepen onze kleuters. We trokken naar buiten en maakten met onze speciale scheppen sneeuwballen en natuurlijk ook een sneeuwman.
 In de iglo werd hard gespeeld. We kleurden een pinguïn in en konden deze laten bewegen en schaatsen via de ipad. Dit vonden ze superleuk.
We maakten ijsblokken, proefden ervan en voelden eraan. Daarna werden ze geschilderd en keken we hoe lang het duurde dat ze smolten. Via blokken werden er schaatsen nagebouwd,…
Buiten gingen we broodkruimels gooien voor de vogels. Pinguïns tekenen deden we door achten te tekenen.

Samen met het eerste leerjaar maakten we vetbollen voor de vogels en knutselden we via de QRcodes op de ipads.

Juf An de kapoenen van de rupsenklas


de Foto's zie je HIER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten