donderdag 22 november 2018

2KS - sept, okt & nov


Welkom in de Jip- en Jannekeklas!

We startten het schooljaar alweer met kennismaking. De kleuters ontdekten spelenderwijs de hoeken en maakten kennis met meester Jan en juf. Ilse, vanaf nu duo-collega’s. Huppel en Snuffel, de konijntjes zaten na een lange zomervakantie ook weer opnieuw in hun hok op de speelplaats. In het kippenhok hadden de kippen versterking gekregen van een stoere haan.
Tijdens de fruitweek leerden onze Jippen en Jannekes over inheems fruit. Het werd lekker likken, smullen, smakken want ze maakten zelf appelsap. Ze hielden het gezond en aten hun buikje met fruit rond.  En wat groeide er in onze (nep)tuin in de klas: groenten allerlei. De kleuters proefden van echte groenten en bereidden heerlijke pompoensoep. Alle kleutertjes en kleuterjuffen werden uitgenodigd om samen te smullen.
Zeer vaak gingen ze de creatieve toer op. Knippen, kleven, tekenen (met of zonder lichtbak), allerlei activiteiten met verf (schilderen, schieten, gooien), boetseren,… en nog zoveel meer. Met velerlei hout, nagels, vijzen, buizen, hamers, schroevendraaiers, boormachine, hangslotjes… experimenteerden en maakten de kleuters grote en kleine bouwconstructies. De nieuwe werkbank had veel succes. De kapla-staafjes waren ook weer iets nieuws.
Met de legostappenplannen werken was een hele uitdaging.
En de zandbak bleef een topper door wisselende milieuverrijking. Begrippen werden spelenderwijs geoefend en de motoriekdoosjes stimuleerden optimaal de fijne motoriek.
Ondertussen was juf. Joanna, 3° jaarsstudente kleuteronderwijs onze klasgroep komen vervoegen.
Toen was de tijd aangebroken om ons te concentreren op het feest voor onze grootouders dat gevierd werd op dinsdag 23 november 2018. We knutselden en oefenden onze dansjes. “Stap je mee” werd het thema, eveneens het jaarthema met de ganse school!
Verder amuseren onze Jippen en Jannekes zich met puzzelen, gezelschapsspelletjes, prentenboeken bekijken in de leeshoek, poppenspel in de poppenkamer, i-padwerking…
Het is een leuke, leerrijke tijd in de Jip- en Jannekesklas!

Tot gauw!

Groetjes van de Jip- en Jannen, juf. Ilse en meester Jan.

 Foto's zie je HIER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten